Gloria 2018 se implică în dezvoltarea handbalului juvenil

Un model de urmat – aceasta a fost concluzia participanților la conferința despre dezvoltarea handbalului juvenil în județul Bistrița Năsăud, desfășurată astăzi în sala de ședinte a Palatului Administrativ.
Xavier Pascual – tehnicianul echipei masculine de handbal a FC Barcelona le-a vorbit invitaților (primari, sponsori, profesori, antrenori, inspectori de specialitate, handbalisti și nu numai) despre modalitatea în care clubul pe care îl reprezintă, se dezvoltă la nivel de copii si juniori. Acesta a încurajat conducerea CS Gloria 2018 BN în demersul sau de a implementa un proiect de dezvoltare a handbalului la nivel de copii și juniori.
La rândul său, Marius Pintea, directorul CS Gloria 2018 BN a prezentat proiectul prin care își dorește sa dezvolte în parteneriat cu reprezentanții instituțiilor din domeniu – centre de pregătire cu specializare handbal în opt zone ale județului. În cadrul acestora, sportivii ar urma să se antreneze unitar, după aceleași metode și de mai multe ori pe an să participe la competiții. Ei vor forma o clasă de handbal în cadrul Liceului cu program sportiv.

Succesul proiectului constă în practicarea handbalului de către cât mai multi copii din județ dar si promovarea din rândul acestora a cât mai multor jucătoare la echipa de senioare.

Cu sprijinul Consiului Județean și a celorlalte instituții care și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu noi, proiectul ar urma să fie implementat din viitorul an școlar.